زرمبش | زرمبش

بلوچستان به دلیل جنایات اشغالگر و تغییرات اقلیمی در چنگال ویرانی است - دکتر نسیم بلوچ

بلوچستان به دلیل جنایات اشغالگر و تغییرات اقلیمی در چنگال ویرانی است - دکتر نسیم بلوچ

SEP

03
03 / 09 / 2022 بی این ایم 118

شال (کویته): دکتر نسیم بلوچ، رئیس حزب جنبش ملی بلوچ (بی اِن اِم) در بیانیه ای در مورد سیل در بلوچستان گفت که بلوچستان از یک طرف از جنایات پاکستان رنج می برد و از سوی دیگر در چنگال تغییرات اقلیمی قرار دارد. تغییرات اقلیمی و اثرات آن به یکی از مهم ترین مسئله جهانی در دنیای امروز تبدیل شده است. به همین دلیل دانشمندان محیط زیست در حال تحقیق در مورد تاثیرات افزایش دما، خشکسالی، سیل و یافتن راهکارهایی برای جلوگیری از اثرات آنها هستند.


وی گفت که جدای از عوامل طبیعی، استفاده و ضرورت زغال سنگ، نفت و گاز نقش مهمی در آلودگی محیط زیست داشته است. دمای کره زمین از زمان انقلاب صنعتی به طور قابل توجهی افزایش یافته است و به ویژه در ده سال گذشته بالا بوده است. در سال جاری در بسیاری از کشورها دماهای بی سابقه ای ثبت شده است. گرمای شدید و سیلاب های اخیر در بلوچستان نیز به دلیل همین تغییرات اقلیمی است و از آنجایی که بلوچستان یک سرزمین اشغالی است اشغالگران هیچ گونه اقداماتی برای جلوگیری از تاثیرات تغییرات اقلیمی انجام نداده‌اند بلکه برعکس بلوچستان را به میدان آزمایشی برای تشدید آن تبدیل کرده‌اند. اولین آزمایش بیست و چهار سال پیش در قالب انفجارهای هسته ای انجام شد. جدای از این، برای تامین برق مورد نیاز پاکستان نیز بلوچستان انتخاب شده است. نیروگاه های اِچ یو بی سی او (HUBCO) و یو سی اِچ (UCH) نمونه هایی از این موضوع هستند. این پروژه ها در بلوچستان هستند اما منافع آنها برای پاکستان است. این پروژه ها از بزرگترین منابع انتشار گازهای گلخانه ای هستند.


دکتر نسیم بلوچ گفت که گازهای گلخانه ای اثرات بسیار بدی بر محیط زیست و سلامت دارند. آنها با افزایش دما باعث تغییر اقلیم می شوند و همچنین باعث بیماری های تنفسی ناشی از مه دود و آلودگی هوا می شوند. از دیگر اثرات تغییرات آب و هوایی ناشی از گازهای گلخانه ای می توان به هوای بسیار گرم و افزایش آتش سوزی در جنگل ها اشاره کرد.


رئیس بی ان ام در ادامه گفت که ملت بلوچ به دلیل آزار و اذیت اشغالگران، اثرات تغییرات محیطی، فقر و عقب ماندگی بدترین دوران تاریخ را می گذراند. اگرچه بارش باران های شدید در سند و خیبر پختونخواه نیز ویرانی به بار آورده است و دولت های آنجا ممکن است بتوانند کاری برای مردم خود انجام دهند اما وضعیت در بلوچستان متفاوت است. نگرش دولت نسبت به مردم را می توان از این واقعیت سنجید که خانواده های مفقودین اجباری از چهل و پنج روز گذشته برای آزادی عزیزان خود در مقابل اقامتگاه های سروزیر و فرماندار کل دست نشانده ایالتی به تحصن نشسته اند اما دولت حاضر به شنیدن مطالبات آنان نیست و همین نگرش در مورد سیل زدگان نیز صدق می کند. ما از جوامع بین‌ الملل می‌خواهیم که از طریق سازمان‌های تأسیس کرده غیر دولتی خود و دیگر نهادها برای کمک به مردم بلوچستان اقدام کنند.


منبع: بیانیه مطبوعاتی | عکس: بی ان ام