زرمبش | زرمبش

کنفرانس یک روزه حزب جنبش ملی بلوچ در برلین

کنفرانس یک روزه حزب جنبش ملی بلوچ در برلین

SEP

18
18 / 09 / 2022 بی این ایم 87

برلین: حزب جنبش ملی بلوچ (بی اِن اِم) روز شنبه در شهر برلین آلمان کنفرانسی یک روزه برگزار کرده است.


در بخش اول این کنفرانس دو بخشی، روشنفکر سندی و دبیرکل کنگره جهانی سندی ها دکتر لاخو لوهانا، رئیس کنگره جهانی اویغور دولکون عیسی، رهبر سیاسی کرد ماکو قوگیری و حسن دوست، نایب دوم دبیرکل مرکزی حزب جنبش ملی بلوچ سخنرانی کردند.


فهیم بلوچ، عضو کمیته مرکزی بی ان ام در مورد وضعیت بلوچستان سخنرانی کرد و سمل بلوچ، معاون شعبه آلمان حزب بی اِن اِم کنفرانس را سازماندهی کرده است.


دکتر لاخو لوهانا در سخنانش در کنفرانس بی ان ام گفت که در پاکستان هیچ ارگان با اختیاری جز ارتش وجود ندارد، رژیم پاکستان منابع مردم سندی، بلوچ و سرایکی را غارت کرده و باعث عقب ماندگی آنهاست و اکنون رژیم پاکستان در تلاش است تا به نام تغییرات اقلیمی و سیلاب ها خود را تبرئه کند اما در سند مردم از گرسنگی و بیماری می میرند و این یک نسل کشی عمدی است.


وی گفت که رژیم پاکستان به بلوچ ها، سندی ها و سرایکی ها اهمیتی نمی دهد بلکه مسئول تخریب آنها خود رژیم است، مردم در آنجا به اجبار مفقود می شوند و در حال حاضر بلوچ ها بیشترین قربانیان مفقودی اجباری هستند.


دولکون عیسی، رئیس کنگره جهانی اویغور گفت که ما مسلمانیم اما در چین اجازه انجام مراسم های مذهبی خود را نداریم، در آنجا مسلمانان نمی توانند به یکدیگر سلام کنند، آنها نمی توانند بر فرزندان خود اسم مسلمانی بگذارند و نمی توانند آن را حفظ کنند، حتی اگر کسی ۶۰ ساله و اسم اسلامی داشته باشد مجبور می شود که نام خود را تغییر دهد.


وی گفت که میلیون‌ ها کودک برای سلب هویت از والدین خود جدا شده اند. از سال ۱۹۴۹ میلادی تاکنون میلیون‌ ها نفر توسط نیروهای چینی کشته شده‌اند و زنان مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند.


وی گفت که در مسیر راهداری اقتصادی چین و پاکستان (سی پیک) همانطور که پاکستان با ارتکاب جنایات بر بلوچ ها منابع آنها را غصب می کند، چین نیز می خواهد زمین و منابع اویغور ها را تصاحب کند، کشورهای مسلمان سکوت می کنند زیرا به اقتصاد و سرمایه خود اهمیت می دهند، هیچکس به فکر انسانیت نیست.


ماکو قوگیری، رهبر سیاسی کرد و سخنگوی یک سازمان کردی موسوم سوکا آزاد در آلمان، به تقسیم ملت کرد بین سه کشور اشاره کرد و مشکلات پیش روی ملت کرد را به دلیل این تقسیم بندی برجسته کرد.


در همین مناسبت حسن دوست بلوچ، نایب دوم دبیرکل حزب جنبش ملی بلوچ گفت که بلوچستان در سال ۱۹۴۸ میلادی توسط پاکستان اشغال شد و تا کنون صدها هزار نفر کشته و به اجبار مفقود شده اند، روند خودکشی در بلوچستان افزایش یافته است، بسیاری از کسانی که پس از اسارت اجباری ارتش و سازمان های اطلاعاتی پاکستان آزاد شده اند نیز خودکشی کرده اند. آنها به دلیل رفتار های ناشایست و غیر انسانی نظامیان پاکستان در سلول های شکنجه احساس می کردند که دیگر شایسته زندگی در جامعه خود نیستند.


وی گفت که ملت های جهان استقلال خود را با مبارزه مسالمت آمیز سیاسی نیز به دست آورده اند اما پاکستان تنها زبان ظلم و ستم را می فهمد نه دموکراسی را. پاکستان با اشغال سرزمین و غارت منابع سندی ها، بلوچ ها و پشتون ها به آنها ظلم می کند، مبارزه ما بر ضد این است. ما پس از یک مبارزه طولانی و ناموفق به این نتیجه رسیدیم که با سیاستگذاری در نظام پارلمانی تحمیلی پاکستان نمی توانیم به آزادی دست یابیم، بنابراین جنبش آزادی خود را بر اساس سیاست غیر پارلمانی اداره می کنیم.


در بخش دوم کنفرانس یک روزه بی ان ام در برلین افزایش مفقودی اجباری افراد در بلوچستان و نقش جوامع بین الملل مورد بحث قرار گرفت.


در بخش دوم این کنفرانس دکتر عایشه صدیقه نویسنده و روشنفکر نامی، مورخ دکتر نصیر دشتی و دکتر نسیم بلوچ رئیس حزب جنبش ملی بلوچ سخنرانی کردند.


دکتر نسیم بلوچ خطاب به این کنفرانس گفت که در میان مشکلات بلوچ ها در بلوچستان تحت اشغال پاکستان، سیاست رژیم مبنی بر کشتار و دور انداختن اجساد افراد بزرگترین مشکل است.


وی گفت که اخیراً در تحصن اعتراضی خانواده‌های مفقودین اجبای در شال(کویته)، بستگان زن مفقودین اجباری، مادران، خواهران و دختران آنان در یک دست خود فرزندان خود را و با دست دیگر میکروفن را نگه داشته و برای آزادی عزیزانشان گریه می کردند. بستگان زنانی که در شال به تحصن نشسته بود از ده ها سال قبل در اسارت اجباری ارتش پاکستان به سر می برند. در جولای سال جاری نیروهای پاکستانی در یک برخورد ساختگی ۱۱ نفر از مفقودین اجباری را به قتل رسانده و اجساد آنها را انداختند.


وی گفت که زنجیره کشتار غیرنظامیان در برخوردهای ساختگی در بلوچستان چیز جدیدی نیست، در سال ۱۹۷۰ میلادی روستاها به آتش کشیده شدند و هزاران غیرنظامی در یک روز کشته شدند، این یک نسل کشی ادامه دار است. ریشه نسل کشی بلوچ ها پاکستان است. رژیم پاکستان می خواهد ما را از فرهنگ، زبان و هویت خودمان محروم کند. وی گفت که رسانه های پاکستانی و دیگر نهادها در نسل کشی بلوچ ها در بلوچستان مشارکت دارند.


رئیس بی ان ام گفت که پاکستان قبلاً در قساوت بلوچستان، گیلگیت بلتستان، سند و پشتون ها تنها بوده است اما حالا شریکی به شکل چین پیدا کرده است که تجربه وسیعی از استثمار و جنایات دارد، چین در نسل کشی بلوچ ها در بلوچستان با پاکستان شریک است، چین با پاکستان دست به دست شده است زیرا هدف آن غارت منابع گیلگیت بلتستان، سند و بلوچستان است.


وی با بیان اینکه چین از تبت تا ترکمنستان شرقی و از هنگ کنگ تا تایوان تجربه گسترده ای در زمینه استثمار و نسل کشی دارد، گفت که چین کشوری است که حتی در کشور خود برای انسانیت و حقوق بشر ارزشی قائل نیست. بیش از دو میلیون مسلمان اویغور در اردوگاه های کار اجباری آن از خشونت رنج می برند و مانند بلوچ ها با نسل کشی روبرو هستند.


وی گفت که مبارزه ملی ما برای رهایی از اشغال پاکستان است، ما معتقدیم که مبارزه ما یک حرکت الهام بخش برای ملت های تحت سلطه منطقه است، به این دلیل نیست که ما علیه پاکستان، مرکز تروریسم در جهان می جنگیم بلکه ما برای تنوع فرهنگی، اقتدار ملی و حقوق قومی ملل اقلیت نیز مبارزه می کنیم.


دکتر نسیم بلوچ گفت که ما به طور غیرمستقیم با چین، متحد پاکستان و حضور آن در گوادر می جنگیم. موفقیت ما موفقیت همه ملت های تحت سلطه و قربانی نقشه های استثماری چین خواهد بود. حضور چین در تنگه هرمز همراه با غارت بر منافع نظامی و اقتصادی منطقه و جهان تأثیر منفی خواهد داشت.


وی در پاسخ به سوال شرکت کنندگان گفت که بی ان ام می خواهد با همه احزاب سیاسی بلوچ همکاری کند. ما از رهبران مرکزی حزب اف بی ام و بی آر پی برای شرکت در این کنفرانس دعوت کرده ایم و در آینده نیز برای همکاری و همبستگی تلاش خواهیم کرد.


وی گفت که با دیگر احزاب ملی گرای بلوچ در تماس نزدیک است.


نویسنده برجسته دکتر عایشه صدیقه خطاب به این کنفرانس گفت که ما باید تعریف مفقودی اجباری را گسترش دهیم، علل و اهداف آن را بررسی کنیم و اشکال مختلف آن را شناسایی کنیم. رژیم پاکستان افراد را به اجبار مفقود می کند تا آنها را ساکت نگه دارد، ما باید متحد شویم و صدای خود را بر علیه همه اشکال مفقودی اجباری بلند کنیم.


وی گفت که علی وزیر علیرغم دریافت وثیقه از دادگاه در زندان است. این استفاده جنایتکارانه از قدرت است. مردم حق دارند برای زندگی و سرزمین خود برنامه و آرزو داشته باشند، رژیم حق ندارد جلوی آنها را بگیرد.


عایشه صدیقه گفت که بلوچ ها باید با سایر ملل ارتباط برقرار کنند و آنها را از حرکت و مشکلات خود آگاه کنند، بلوچ ها نمی توانند در یک اتاق بنشینند و در هدف خود موفق شوند، به دلیل خاموشی رسانه ها مردم پاکستان نمی دانند که چه جنایاتی در بلوچستان انجام می شود.


وی گفت که هزاران نفر از نسل جوان هستند که نیاز به آگاهی از مسئله بلوچ ها دارند.


مورخ دکتر نصیر دشتی در سخنانش گفت که پاکستان تا دو سال آینده ورشکست می شود و به محض ورشکستگی پاکستان، روند خرابکاری سرعت می گیرد و اکنون دیگر کشورهای جهان از آن حمایت مالی نمی کنند. فروپاشی پاکستان حقیقتی است که هیچ کس نمی تواند آن را تغییر دهد اما باید بررسی کنیم که آیا پس از تجزیه پاکستان آزاد خواهیم شد یا سرنوشت ما مانند گذشته تغییر نخواهد کرد.


وی با بیان اینکه در این شرایط نقش رهبری و کادر سیاسی بلوچ ها بسیار مهم است، گفت که اگر ما این بار نیز مانند بزرگان خود اشتباه کردیم که فکر می کردند انگلیس به آنها سلاح می دهد تا با پاکستان بجنگند در حالی که واقعیت این است که پاکستان بلوچستان را به کمک بریتانیای کبیر اشغال کرده است. اگر اشتباهات خود را تکرار کنیم دوباره امکان دارد که آزادی خود را از دست بدهیم.


وی با بیان اینکه مسلم لیگ توسط افسران دولت انگلیس تشکیل شد و پاکستان کشوری بی نظیر در تاریخ است که در جریان به اصطلاح جنگ استقلال آن حتی قطره ای خون ریخته نشد، گفت که پس از جنگ جهانی دوم شرایط جهان تغییر کرده است. مستعمرات مجبور به ترک از سرزمین های تحت سلطه شدند. بزرگترین قدرت استعماری اینجا بریتانیای کبیر بود که مستعمرات خود را به گونه ای آزاد کرد که شرایط آنها تا به امروز بهتر نشده است.


دکتر نصیر گفت که به دلیل تبدیل شدن اتحاد جماهیر شوروی به قدرت جهانی، کشف نفت در کشورهای خلیج فارس و ترس از قدرتمند شدن نیروهای کمونیستی در چین، انگلیس قرارداد جاری با بلوچستان را زیر پا گذاشت و استقلال بلوچستان را گرفت و آن را به پاکستان تحویل داد.


در جلسه دوم بی بی گل، رئیس کمیسیون حقوق بشر بلوچستان نیز به صورت آنلاین شرکت کرد اما به دلایل فنی نتوانست سخنرانی خود را تکمیل کند.


وی از بلوچ های مقیم خارج خواست تا توجه خود را به موارد نقض حقوق بشر در بلوچستان حفظ کنند و به موقع وضعیت بلوچستان را به سازمان های بین المللی اطلاع دهند.


این کنفرانس به صورت زنده از طریق کانال یوتیوب زرمبش و صفحه فیس بوک و حساب توئیتر حزب بی ان ام به صورت زنده پخش شده است.


منبع: بی ان ام | عکس: بی ان ام