در ارتباط با برنامه های آموزشی جنبش ملی بلوچ (بی ان ام )، برنامه ای با عنوان اهمیت و سودمندی دیپلماسی در جنبش های آزادی خواهی برگزار شد. حفیظ بلوچ، عضو شعبه بی ان ام در انگلستان، برنامه را سازماندهی کرد، دیدگ بلوچ، نایب رئیس شعبه بی ان ام در هلند، به عنوان تسهیل کننده برنامه عمل کرد، در حالی که نیاز بلوچ، عضو کمیته مرکزی و بخش خارجی بی ان ام، نظرات خود را در مورد موضوع انتخاب شده بیان کرد.
این نهمین برنامه از سلسله برنامه های آموزشی سطح مرکزی حزب جنبش ملی بلوچ ( بی ان ام ) به رهبری معاون ارشد بی ان ام، دکتر جلال بلوچ بود.
نیاز بلوچ درباره موضوع مورد بحث جلسه گفت: اول از همه باید بفهمیم دیپلماسی چیست و چگونه یک نفر با نفر دیگر به صورت تاکتیکی رابطه برقرار می کند و چگونه با دنیا برای رسیدن به منافع خود رابطه برقرار می کند. مهم این است که مراقب باشیم که یک دیپلمات باید دانش داشته باشد که ببیند چه کسی روبروی او نشسته است و چگونه تحت تأثیر قرار می گیرد. این کار می تواند انجام شود. باید آگاهی و شناخت قانون اساسی از زمان و شرایط داشته باشد تا محیط به نفع شما مساعد شود. جدای از این، نوع ارتباط در روابط خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است، در کنار آن دسترسی و آشنایی با مهارت های مذاکره و نویسندگی در توسعه فرآیند اهمیت اساسی دارد و تمامی صلاحیت های فوق در این فرآیند رعایت و ارزیابی می شود.
نیاز بلوچ در ادامه گفت: از آنجایی که ما متعلق به یک منطقه اشغالی هستیم و ملت ما در هفتاد و پنج سال گذشته نهضت آزادی را اداره می کند، چگونه می توانیم حقوق خود را به دنیا اطلاع دهیم؟ در این راستا، کاری که ما اغلب انجام می دهیم این است که سعی می کنیم با کشورهای مختلف و نهادهای تاثیرگذار ارتباط برقرار کنیم و اهداف خود را در پیش روی آنها قرار دهیم.
نیاز بلوچ در ادامه افزود: در دیپلماسی بسیار مهم است که چگونه دیپلماسی برای یک جامعه جنگی انجام می شود. با این حال، تاریخچه ای طولانی دارد، بنابراین، از آنجایی که ما متعلق به جامعه ای هستیم که جان و مال ما در هفتاد و پنج سال گذشته در امان نبوده است، حتی هویت در خطر است، بنابراین ما نیاز به قوانین بین المللی داریم که در مورد سرزمین های اشغالی یا در جایی اعمال شود. نهضت آزادی نگران است.باید تلاش کنیم روندی را که انجام می دهیم با در نظر گرفتن آنها ادامه دهیم. پیشبرد این روند ممکن نیست زیرا برخی قوانین بین المللی اجازه نمی دهد. در این زمینه سازمان های غیردولتی نیز نقش مهمی ایفا می کنند. و همچنین لابی گری بیشتر کشور یا کشورها نسبت به مشکل شما نقش مهمی در جلب توجه دارند.
نیاز بلوچ گفت: هرگاه دیپلماتی از طرف هر حزب یا سازمانی صحبت می کند، در نظر دارد که جبهه تا چه اندازه قدرت دارد و همه می دانیم که حزب فردای ماست، اما سازمان ها و احزاب دیگر نیز نقش دارند و هنگامی که همه ذینفعان متحد شوند، غلبه بر موانع امکان پذیر خواهد بود، همچنین ایجاد یک جبهه متحد با سایر ملت های تحت سلطه ساکن در منطقه نیز برای سرنگونی نیروی مخالف بسیار مهم است و ممکن است مجبور شود مشکلات را برجسته کند.
وی در ادامه گفت که در این زمینه، اعضلی حزبی نیز می توانند از شبکه های اجتماعی به نحو بهتری برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند، زیرا پیامی که شما برای آن مبارزه می کنید به گوش هر عام و خاص می رسد، این امکان وجود دارد که مردم کشورها جایی که شما فعال هستید نیز در کنار شما خواهد بود.
نیاز بلوچ در پایان گفت: مسئولیت تنها بر عهده کمیته روابط خارجی نیست، بلکه وظیفه همه ما است که این روند را طبق قوانین به پیش ببریم.
منبع: بی ان ام | عکس: بی ان ام